meniu butoane

Remedii Naturiste si tratement pentru videcarea a peste 50 de boli si afectiuni


Remedii Naturiste Contra Hepatitei.


 Important : aveţi nevoie de multă odihnă şi de regim alimentar. Primăvara faceţi o cură de dovlecei şi fasole verde [ciorbă, mâncare, salată] conţin substanţe care refac celula hepatică. Consumaţi multă urdă şi lapte bătut, conţin metionină, importantă în refacerea celulei hepatice, carne de vită şi pasăre în cantităţi mici şi nu fiartă, prăjită la grătar, mai în sânge dacă-o puteţi mânca. [renunţaţi la medicamente sunt toxice] începeţi tratamentul cu pedicuţa care conţine radium şi este un adevărat miracol.

1.     ceai de pedicuţă : 1 linguriţă de plantă, tocată dar nu prea mărunt, se pune într-o cană peste care se toarnă un sfert de litru de apă clocotită. Se lasă să stea 5 minute acoperită, se strecoară şi se bea călduţ înghiţitură de înghiţitură, de trei ori pe zi, înainte de mese cu 20-30 minute.

2.     ceai de armurariu : îl găsiţi la plafar şi îl măcinaţi prin râşniţa de cafea. 1 linguriţă şi jumătate de făină de armurariu se opăreşte cu o cană de apă în clocot, se lasă acoperită 5 minute să se infuzeze se strecoară şi se bea călduţ înghiţitură de înghiţitură, se poate îndulci cu miere de albine.

3.     polen [polenolecitină] : se cumpără de la plafar, sunt granule din care se iau zilnic 1-3 linguriţe înainte de mese.

4.     tinctură de propolis : 30 picături în ceai sau în apă [1 pahar] de trei ori pe zi, înainte de mese.

5.     bitter suedez : comprese pe ficat. Se unge pielea cu alifie de gălbenele, apoi se pune o compresă de tifon umezită cu bitter suedez. Peste compresă se pune un prosop şi o pungă de plastic ca să nu devină rece. Se pune seara şi se doarme cu ea peste noapte.

6.     comprese calde cu coada calului : se pun alternativ cu cele de bitter suedez, dimineaţa coada calului, seara bitter suedez. Se iau 2 mâini bune de plantă proaspătă [se găseşte până în septembrie] care se bagă într-un săculţ de tifon, aşezat într-o sită, pusă peste aburi unei oale cu apă care fierbe. Când planta se-nmoaie şi e aproape fierbinte, o aplicaţi pe ficat, învelind-o cu un prosop. Aplicaţiile cu comprese pot dura de la 30 minute la 2-3 ore. Cu cât mai mult cu atât mai bine.

7.     ceai de rădăcină de pătrunjel : se pun 3 rădăcini de pătrunjel la ½ litri de apă. Se fierb până ce apa rămâne la jumătate. Se bea călduţ, înainte de masa de dimineaţă.

8.     ceai de obligeană : rădăcină uscată [de la Plafar] sau crudă [creşte în locurile cu bălţi, alături de papură se deosebeşte de aceasta prin rizomi – rădăcinile groase, maronii la suprafaţă şi roz înăuntru, iar în loc de puf maroniu pe care-l face papura, obligeana face pe tijă orizontală nişte muguri ca ştiuleţi de porumb.

Se foloseşte sucul crud obţinut prin mixare. Se ia de 3 ori pe zi, astfel : 3 linguri înainte de masă şi 3 linguri după masă Obligeana uscată – se pune o linguriţă de plantă într-o cană de apă şi se lasă să stea peste noapte. Dimineaţa se strecoară şi lichidul obţinut se pastrează în frigider.
Se foloseşte la fel ca sucul de plantă proaspătă.


Herpes

Virusul herpesului rămâne în organism, chiar si după vindecările temporale. El recidivează adesea [ la femei, mai ales în perioadele menstruale ] după boli febrile sau indigestii. Ar fi de dorit ca în afara tratamentului pe care vi-l recomandăm, să urmăriţi ce alimente anume produc izbucnirea herpesului. Eliminaţi-le din alimentaţie şi instituiţi o dietă cât mai bogată în enzime şi în lichide. Se recomandă comprese, badijonări, apiterapie.

                   Ceaiul de roiniţă : 2 linguriţe la o cană de apă opărită. Se pun comprese pe locurile atinse de mai multe ori pe zi.

                   Alifia de roiniţă : Se prepară la fel ca alifia de calendula – doi pumni de plantă proaspătă se înăbuşă în osânză curată de porc, se lasă să se răcească, apoi se încălzeşte la aburi şi se strecoară, se ung locurile bolnave de mai multe ori pe zi. Roiniţa întârzie recidivarea herpesului în proporţie de 70% .
                   Tinctura de propolis : este un preparat apicol, se găseşte de vânzare la albinarii din pieţe şi la magazinele de specialitate, comprese sau tamponări de mai multe ori pe zi. Sau unguent cu propolis care are acelaşi efect, ungeţi zona afectată de mai multe ori pe zi.

  Remedii Naturiste pentru Inima

  Una dintre cele mai faimoase plante medicinale, pentru inimă este vâscul. Această plantă are proprietatea miraculoasă de a reglementa tensiunea arterială, coborând-o când este prea ridicată, ori dimpotrivă, normalizând-o, dacă este prea coborâtă. În felul acesta inimile neliniştite se potolesc şi funcţia lor se întăreşte.

Toate neplăcerile legate de hipertensiune –ridicarea sângelui la cap, senzaţiile de ameţeală, zumzăitul în urechi şi tulburările de vedere, tahicardia, se liniştesc.
    Se beau trei căni de ceai de vâsc pe zi, înghiţitură cu înghiţitură. Este recomandat chiar şi oamenilor care nu sunt bolnavi de inimă, să facă cure preventive cu ceai de vâsc, vreme de şase săptămâni.
    Trei săptămâni se beau trei căni de ceai pe zii, două săptămâni se beau două căni de ceai pe zii, iar o săptămână, o cană de ceai pe zii. Circulaţia sângelui se restabileşte complet în acest răstimp. Pentru a menţine starea de sănătate e indicat să fie continuată cura de ceai, vreme de un an, bându-se o cană de ceai dimineaţa.
   
    PREPARAREA CEAIULUI: o linguriţă cu vârf de vâsc se pune într-o cană cu apă rece (1/4 l) să stea peste noapte. Dimineaţa se încălzeşte uşor, apoi se strecoară. Dacă e nevoie de o cantitate mai mare de ceai pe zi, el trebuie ţinut călduţ într-un termos, sau se încălzeşte la fiecare întrebuinţare, într-un vas cu apă în clocot. Vâscul are şi proprietăţi anti-cancerigene.     
     La fel este si sucul de vasc facut prin mixarea bobitelelor albe , a frunzelor si ramurelelor fragede .

Se iau peste zi 25 de picaturi in putina apa , pe stomacul gol ,la jumatate de ora de micul dejun si inainte de a merge la culcare .
    Pentru hipertensiune este recomandat să măncaţi în fiecare zi 4 căţei  de usturoi înghiţiţi ca un medicament.
    Este recomandat şi-n următoarele boli : cancer, slăbirea sistemului imunitar, artroză, depresiuni psihice, suferinţe nervoase, astmă.
    Reacţi secundare : Pot apărea alergi secundare atunci când vâscul nu e recoltat de pe un copac potrivit. Cel mai bun este cel de pe măr.

Tot pentru tensiunea arterială : 30gr frunze uscate de căpşuni sau fragi, se dau într-un clocot într-un litru de apă. Se bea ceai la discreţie în cursul zilei.

Amigdalita, Cai Respiratori, Raceli, Tuse:
Cucuta : seminţele de cucută prăjite în seu şi întinse pe o cârpă, se pun la gât şi vindecă amigdalita.
Un tratament foarte bun, este cu propolis : 50gr propolis solid [se găseşte peste tot, în pieţe, la vânzătorii de produse apicole] se pune la macerat în 250ml de alcool rafinat, vreme de două săptămâni, agitându-se zilnic sticla. Se ia seară, înainte de culcare, o linguriţă de lichid amestecat cu miere de albine sau cu puţin zahăr. Nu se mai bea şi nu se mai mănâncă nimic după aceia vreme de 1 ora. Vindecare sigură atât pentru amigdalită cât şi pentru dureri în gât.
 Un ceai foarte bun împotriva tusei rebele [ nervoase ] este următorul : flori şi frunze de podbal 2 linguriţe, frunze de pătlagină 1 linguriţa.
Din acest amestec puneţi 2 linguriţe într-o cană şi opăriţi cu 250ml de apă clocotită. Lăsaţi să se infuzeze 10 minute, apoi strecuraţi. Beţi câte o cană de ceai dimineaţa înainte de a vă scula din pat.


Varice
 Ceaiul  de salvie sau păpădie se bea 2-3 căni pe zi infuzie făcuta cu 2 linguriţe de planta la 250ml apa clocotita, ceaiul se bea după mesele principale .
Masajul se face in fiecare dimineaţa si seara cu suc de lămâie .
Compresii cu argila, se pun de doua ori pe săptămâna noaptea, de la glezna pana la genunchi . Cu varza, zdrobiţi câteva foi de varza si aplicaţiile pe locurile bolnave legaţi frunzele cu bandaj si lăsaţi-le peste noapte.
In cursul zilei aplicaţi comprese cu oţet de mere, beţi cate 2 linguriţe  oţet de mere dizolvat intr-un pahar cu apa .