meniu butoane

luni

Dieta Dukan

O noua dieta folosita cu success de vedetele de la Hollywood este dieta Dukan. Sa vedem in ce consta!

Revolutionara dieta Dukan este prezentata ca fiind extrem de eficienta in combaterea greutatii, dar si aprobata din punct de vedere medical. Creatorul ei, doctorul francez Pierre Dukan, a "muncit" 35 de ani pentru a le reaminti oamenilor cum sa manance sanatos.

Vedetele care folosesc dieta Dukan: Jennifer Lopez, Penelope Cruz, Gisele Bundchen, Kate Middleton si mama sa, Carole Middleton.

J-Lo, actrita Penelope Cruz si supermodelul Gisele Bundchen au folosit planul Dukan pentru a slabi dupa ce au nascut. Ulterior, vedetele au ramas fidele acestui stil de alimentatie sanatos. Kate Middleton a apelat la dieta Dukan inainte de nunta, pentru a arata extraordinar in pozele cu sotul ei, Printul William.

In ciuda popularitatii sale, Pierre Dukan nu recomanda dieta sa persoanelor care sunt sanatoase si la greutatea ideala.

Dieta Dukan se constituie din patru faze

Incepe dieta prin a da jos cateva kilograme bune in faza "Atac". In acest moment ai voie sa mananci, nelimitat, carne, peste, oua, ovaz. Aceasta etapa dureaza intre doua si sapte zile.

In faza a doua, "calatoria", se adauga legumele in meniul zilnic pana se ajunge la greutatea dorita. "Calatoria" incurajeaza o scadere in greutate lenta.

Dupa ce se atinge greutatea dorita, se pot reintroduce in alimentatie paine, paste, orez, unt si uleiuri vegetale. Chiar si un pahar cu vin si o masa dupa bunul plac sunt permise, din cand in cand. Vei ramane in faza de "consolidare" cate cinci zile pentru fiecare doua kilograme pierdute in primele doua etape ale dietei Dukan. Ideea acestei faze nu este sa scazi in greutate, ci sa te mentii la cea ideala.

"Stabilizarea", ultima etapa, este, probabil, si cea mai placuta. Acum ai voie sa mananci ce vrei timp de sase zile pe saptamana. In cea de-a saptea zi vei consuma doar proteine. In Franta, tara de origine a creatorului acestei diete, stilul de viata Dukan a devenit atat de popular, incat ziua de joi este numita "ziua proteinelor", iar unele restaurante deja si-au adaptat meniul special pentru aceasta noua "sarbatoare".

Miscarea joaca un rol cheie in aceasta dieta. Ea este cu mult mai importanta atunci cand esti in vacanta. Exercitiile fizice stimuleaza endorfinele care reduc necesitatea de a gasi consolare in mancare. In cuvinte simple, cu cat esti mai activa, cu atat mai putin vei simti nevoia sa mananci.

Dupa ce a cucerit Franta si vedetele de la Hollywood, are sanse dieta Dukan sa se impuna si in Romania?
Voi reveni in postarile urmatoare cu mai multe informati despre acesta minunata dieta!
Un mic rewiew despre aceasta dieta
Sursa: Youtube:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu