meniu butoane

Efectele benefice ale terapiei cu arome

 
 
 „L’aromathérapie exactement”

Urme ale folosirii aromoterapiei apar inca de acum 7000 de ani, intr-un alambic de ceramica gasit in Pakistan, datand din acea epoca. Intalnim inscriptii de acum 4000 de ani in Mesopotamia si scrieri egiptene ce au o varsta de 3500 de ani. Romanii foloseau de asemenea uleiurile esentiale.
Dar marea epopee a acestora incepea in secolul al XV-lea si se termina in 1935, moment in care au fost date la o parte de aparitia penicilinei. Abia in 1970 va reincepe folosirea terapeutica a uleiurilor esentiale, in momentul in care Valnet a lansat dezbateri pe aceasta tema, precum si o carte care astazi este depasita din punctul de vedere al studiilor realizate pana in prezent.
In 1990, medicina aromatica, asa cum va fi numita de catre P. Francome si D. Pénoël, autori ai unei carti de referinta „L’aromathérapie exactement”, carte ce contine indicatii terapeutice care au baze stiintifice, va reintra in vizorul medicilor si va reincepe recucerirea increderii acestora si a pacientilor.
Uleiurile esentiale provin din plante aromatice si sunt extrase prin distilarea cu vapori de apa, cu exceptia esentelor ce sunt extrase din citrice si care nu sunt uleiuri, ci esente aromatice.
Un ulei esential este o substanta aromatica, uleioasa compusa de la cateva substante la mai mult de 250. Moleculele continute au o raza de actiune foarte larga si actioneaza atat asupra simptomelor, cat si asupra „boli”. Uleiurile esentiale au toate proprietati anti-infectioase, reechilibrante pe plan functional, psihic, endocrinian. Ele sunt de preferat mai ales impotriva virusilor.
Vaporii de lamaie ucid majoritatea bacteriilor si virusilor.
Utilizarea sa este, deci, ideala pentru difuzarea in cabinete medicale, sali de asteptare, etc. Nu aveti incredere in esentele de salvie, rozmarin, eucalipt, isop si maghiran, precum si toate cele care contin cetone, care pot, chiar si in doze mici, sa fie toxice.

Aromaterapia se refera la tratamente folosind simturile. Este o metoda de tratament care are grija de corpul tau datorita uleiurilor botanice ca de exemplu lavanda, lamaie sau ulei de menta acestea fiind doar cateva. Uleiurile volatile se pot adauga in apa in care faci baie, se gasesc in gelurile de dus, masate pe piele sau inhalate datorita lumanarilor parfumate. Aromaterapia iti stimuleaza simturile si promoveaza o atmosfera relaxanta. Produsele de aromaterapie te pot relaxa de orice durere, iti alina pielea si te usureaza de orice stare de incordare.
Exista peste 100 de uleiuri volatile. Aceste uleiuri provin din plante, flori, iarba sau alte materiale organice. Multe persoane experimenteaza efectele relaxante si tamaduitoare ale aromaterapiei la un centru de spa. Totusi, te poti trata singur cu aromaterapie si acasa, folosind produse naturale de baie.
Produse naturale de baie. Produsele naturale de baie curate si catifeleaza pielea folosind ingredienre naturale ca extracte de plante, fructe, iarba, cereale si alte botanice. Cand alegi produse de baie si de frumusete, ar trebui sa te uiti dupa cele care contin ingrediente naturale ca aloe vera, unt de shea si uleiuri volatile.
• Aloe vera reface si hidrateaza pielea datorita bogatiei de vitamine pe care o contine. De asemenea aloe vera intra foarte usor in piele, calmeaza si hidrateaza pielea uscata.
• Untul de shea catifeleaza pielea, reduce inflamatiile si imbunatateste aspectul urmelor de cicatrice si alte pete. Untul de shea se gaseste in foarte multe creme naturale de fata, lotiuni si geluri de dus.
• Uleiul de jojoba, de floarea soarelui si alte uleiuri volatile se gasesc de asemenea in produse naturale de baie. Aceste uleiuri hidrateaza si protejeaza pielea datorita ingredientelor naturale.