meniu butoane

marți

O noua dieta revolutionara la Hollywood este Dieta Raw


  O noua dieta revolutionara la Hollywood este Dieta Raw. Aceasta este reteta minune prin care Demi Moore se mentine tanara si frumoasa. Sa vedem in ce consta aceasta.
Principiul de baza al acestei diete este mancarea alimentelor in stare cat mai cruda, aproximativa 75% din alimentele folosite nu pot sa fie procesate
Dieta raw food este, fără îndoială, cea mai „veche” dietă la modă din zilele noastre. 
Strămoşii noştri mâncau şi ei „raw” de nevoie, dar acum, pentru că avem de ales, lucrurile se complică şi apar, inevitabil, controverse.
Dieta „raw food” are nişte principii de bun-simţ: pentru a fi sănătos, omul are nevoie de nutrienţi, pe care îi asimilează din alimente. 
Mâncarea neprocesată (şi, preferabil, organică) are cele mai multe vitamine şi minerale, în timp ce mâncarea gătită e mai săracă din acest punct de vedere, dar mai bogată în substanţe potenţial dăunătoare (grăsimi hidrogenate, conservanţi, coloranţi etc.). 
În concluzie, o alimentaţie naturală este cea care conferă o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă (susţinătorii dietei merg mai departe şi zic că te protejează de bolile degenerative, îţi creşte elanul vital, îţi menţine greutatea constantă şi îţi curăţă tenul).
Principiile raw food îţi permit să mănânci şi lactate (lapte crud, nepasteurizat, anumite tipuri de brânză – ca de exemplu feta, telemea, parmezan), ouă (maioneză), carne (crudă – sashimi, carpaccio; uscată – prosciutto crudo; afumată la rece).
Există şi adepţi ai acestui curent care sunt „vegan” (adică mănâncă doar legume, fructe şi germeni) sau – din contră – mănâncă doar produse animale crude (ouă, lapte, carne şi organe).
Bine, acest lucru nu inseamna ca acum vei manca piept de pui crud sau cine stie ce alte minuni. 
Acest regim se bazeaza pe consumul exclusiv de fructe, legume si seminte, timp de o luna. Nu incepeti dieta mancand 100% alimente crude. In medie, doar 75% din hrana trebuie sa fie cruda. Pentru a tine dieta cu cruditati trebuie sa aveti la dispozitie un robot de bucatarie, un blender (agitator), un storcator de fructe, un deshidrator (aparat care deshidrateaza prin incalzire, dar nu afecteaza enzimele din legume si fructe), vase largi unde sa incolteasca semintele, precum si vase din sticla pentru depozitarea semintelor incoltite.
Daca renunti la mancarea gatita, te vei simti mai usoara si energizata. Totusi, nu oricine poate manca doar mancare cruda. Din cauza ei pot aparea durerile de stomac, asa ca la primele semne de slabiciune ar fi bine sa intrerupi acest tip de dieta!
Este nevoie deci de echilibru şi moderaţie. Mai mult, nu este nevoie să fii 100 „raw” pentru a te bucura de beneficiile dietei, aşadar, cu toate remuşcările, Adina a fost inspirată în modul în care a urmat dieta. Iar salatele (atât în varianta autohtonă, cât şi în cea exotică), micul dejun de fructe şi cereale şi gustarea de migdale sunt foarte sănătoase, uşor de preparat şi adaptabile oricărui regim. E un pas mic, dar important pentru un stil de viaţă mai sănătos.
Voi reveni cu meniuri specifice acestei diete pentru ai ajuta pe cei interesati sa inteleaga mai bine acest nou stil de viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu